Tidligere projekter

Pædagogiske projekter ›

Her er et uddrag af vores tidligere projekter

“It Takes All Kinds To Make A World”

Fredrik Lundin & Odense Jazz Orchestra

It Takes All Kinds (to make a world)” – et samarbejde mellem Odense Jazz Orchestra og saxofonisten, komponisten og arrangøren Fredrik Lundin er et pluralistisk projekt.

I titelnummeret til det albummet, som udkom i 2022 – en hyldest til diversitet, biologisk såvel som human – bliver elskovssangen fra den sidste overlevende hawaiianske Kauaʻi ʻōʻō-fugl til storladent desperat musik for hele orkestret og dets solister.

Som kontrast inviterer orkestrets basklarinetist os i “Walk With Me, My Friend” på en lang, kontemplativ vandretur gennem et (for det meste) fredfyldt sensommerlandskab af rislende åløb, fuglefløjt, insektsummen og vind i græs og blade.

Der er også musik til imaginære sort/hvide polske film fra 60’erne og til Mervyn Peaks´ forunderligt dystre romantrilogi, Gormenghast. Der er et hiphop-influeret klima-call to arms og en køn og behagelig koral, der vender vrangen ud på sig selv og viser sit sande, mørkt farvede indre. Der er sære instrumenter, man meget sjældent møder i bigband-sammenhæng som kontrabasklarinet, trækharmonika, flugabone og dobro, el-saxofon og synthesizers.

Dette er meget langt fra traditionel bigband-musik. Det er et bud på en ny og anderledes musik for stort orkester, hvor man kan risikere at møde det ukendte i det kendtes forklædning.

Komponist, arrangør og solist: Fredrik Lundin

 

“Ghost Of A City”

Jeppe Gram & Odense Jazz Orchestra

“Ghost Of A City” – ny musik skrevet og arrangeret af den prisvindende trommeslager Jeppe Gram

Sommeren 2023 spiller Jeppe Gram sammen med Odense Jazz Orchestra tre koncerter i henholdsvis Svendborg, København og Odense i forbindelse med disse byers respektive jazzfestivaler.

Jeppe har er gennem det seneste halve års tid skrevet sig ind i lyden af det store orkester. I den forbindelse har han også overværet to koncerter med Odense Jazz Orchestra, for at få et billede af hvem orkesteret er. Ved disse to koncerter oplevede han et velspillende orkester, der med sin egen identitet i behold viste stor fleksibilitet og dedikation i måden hvorpå de gik ind i de to komponister, Loren Stillman og Fredrik Lundins respektive musikalske universer.

”Jeg oplevede et dybt professionelt orkester, der med stor empati udstråler at de også er sat i verden for at arbejde med materiale som adskiller sig fra den gængse big band musik. At de elsker at udforske nyt territorie, som bevæger sig på kanten af hvad man vil kalde egentlig big band musik”.

Dette gav modet til at gå til opgaven, uden at skulle slå knuder på sig selv. Jeppe kunne i den skabende fase lade musikken strømme frit og lade den udfoldes præcis så sårbar enkel, banal, eller for den sags skyld knudret og kompleks, som den optræder i det indre.

Koncerterne er støttet af Augustinus Fonden og Statens Kunstfond

 

23/6

kl. 19.30

SAK Kunstbygning

Svendborg Jazz Festival

1/7

kl. 14

Kongens Have

Copenhagen Jazz Festival

6/8

kl. 15.00

Musikhuset Dexter

Odense Jazz Festival

Lelo Nika Trio (SRB, SE, RO)

2 koncerter i sommeren 2021

“With no doubt, the best accordion player in the world” – sådan sagde den verdenskendte pianist Joe Zawinul om Lelo Nika. 

Gennem 20 år har Lelo Nika, sammen med den svenske bassist Thommy Andersson, udviklet et nyt grænsesøgende tonesprog med baggrund i deres respektive kulturer. Trioen, hvor det tredje medlem er rumæneren George Mihalache, har sammen spillet over hele verden med mange forskellige orkestre af varierende størrelse.

Det gjorde de igen, da musikken blev arrangeret for Odense Jazz Orchestra  (dengang TipToe BigBand), som dermed endnu engang kastede sig ud i at forny den traditionelle bigband-genre. Musikken spændte fra det humoristiske, virtuose til det mørke intense og var udviklet i fælleskab med stor respekt for hinandens traditioner.

Konstellationen var unik, musikken er original og viljen til at bryde grænser og føre mennesker tættere på hinanden vigtig nok i sig selv.

Lelo Nika er anerkendt på verdensplan som en af de mest betydningsfulde accordionister i verden og har blandt andre spillet med Joe Zawinul, Richard Bona og Manolo Badrena. Lelo Nika er født I Serbien, men har boet i Danmark størstedelen af sit liv. De sidste 8 år har han været bosat i Malmø, Sverige.

Thommy Andersson har som efterspurgt bassist med sit levende og organiske spil skabt både bevægelse og bund i talrige grupper og genrer. I pop og rock, jazz og crossover. Han har skrevet og arrangeret for strygekvartet, symfoniorkester og big band. Han spiller med blandt andre New Jungle Orchestra, Alex Riel, Josefine Cronholm m.fl.

George Mihalache er en mester på sit instrument og har i Danmark arbejdet sammen med mange forskellige konstellationer i mange genrer. Han spiller blandt andet med Peter Bastian.

Bobo Moreno

Viktoria Tolstoy (SE)

3 koncerter i sommeren 2021

Odense Jazz Orchestra (dengang TipToe BigBand) fortolkede Viktoria Tolstoys bagkatalog – nyt som gammelt.

Odense Jazz Orchestra havde i 2021 fornøjelsen af at optræden med den svenske jazzsangerinde Viktoria Tolstoy. Hendes rene, klare stemme, overlegne rytmiske fornemmelse, ukrukkede nærvær og elegante fremtoning charmerede ikke kun publikum, men også bigbandet, som ved denne lejlighed selv havde arrangeret nyt materiale for bigband.

Viktoria Tolstoy er uden tvivl en af det bedste vokalister i Skandinavien. Den svenske sangers karriere tæller 10 albums i eget navn, hvor hun mestrer den klassiske jazz-tradition uden at have berøringsangst over for popgenren. Således er mange af de sange, hun har indspillet, kendte pop-hits, som hun gør til sine egne. Viktoria Tolstoy har også arbejdet med den svenske folkemusiktradition og som noget helt særligt – sin russiske arv.

Viktoria Tolstoy er tipoldebarn af den verdensberømte russiske forfatter, Leo Tolstoy (kendt for blandt andet ”Krig og fred” og ”Anna Karenina”).

Bobo Moreno
Guy Moscoso

Chris Cheek (US)

Odense Jazzfestival 2021

Under Odense Jazzfestival 2021 havde Odense Jazz Orchestra (dengang TipToe BigBand) fornøjelsen, at kunne præsentere Chris Cheek, som uden tvivl er en af de mest toneangivende saxofonister på den internationale jazzscene i dag.

Chris Cheeks musik er solidt plantet i jazzens traditioner, men med en fod i det ukendtes land. Hans fleksible, dynamiske tone, sammen med et opfindsomt og nysgerrigt udtryk, gør hans spil personligt og til en fornøjelse for ethvert band at spille med.

Chris Cheek har gennem de sidste 30 år tourneret i hele verden med prominente navne som Poul Motian, Charlie Haden, Carla Bley, Steve Swallow og Bill Frisell.

I eget navn har han udgivet 5 albums, hvor der medvirker nogle af verdens bedste jazzmusikere. Det er blandt andet Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkle, Steve Cardenas og Jorge Rossy.

“TipToe BigBand plays latin”

feat. Juan Andrés Ospina, Sofia Ribeiro og Marcelo Woloski

En sammensætning af de yngre stjerner på latin-jazz scenen. Dirigent og pianist Juan Andrés Ospina (Columbia), vokalist Sofia Ribeiro (Portugal) og perkussionist Marcelo Woloski (Argentina).

Koncerten havde udgangspunkt i Juan Andrés Ospinas nyeste udgivelse for Bigband “Tramontana”, som er indspillet i New York og udgivet i foråret 2018. Desuden hørte man for første gang Sofia Ribeiros numre arrangeret for Bigband, samt smagsprøver på de 3 solisters samarbejde.

“The Tarantino Concert” – OFF18!

Odense Internationale Filmfestival 2018

Solister: Dawn Joseph (UK) og Bobo Moreno!

En aften med uddrag af musikken fra Quentin Tarantino’s film.
Det er blandt andet “Pulp Fiction”, “Jackie Brown”, “Reservoir dogs” og “Kill Bill”.

Bobo Moreno
Guy Moscoso

Tiptoe Bigband – “Big New Orleans Night”

Jam Days (Odense) 2018

New Orleans fest med solisterne Margrethe Grarup og Esben Just.

Bobo Moreno
Dawn Joseph

Tiptoe Bigband feat. Lars Jansson

Aarhus Jazzfestival 2018

Opfølgning på vores samarbejdet med pianisten og arrangøren Lars Jansson.

Dawn Joseph

“Catch me if you can” på Odense teater!

I samarbejde med Odense teater spillede vi i 2018 “Catch me if you can”.

Så vidt vi ved, så var det første gang et Bigband dannede musikalsk base for en musical!

Premiere 8/2 – 2018

Tiptoe Big Band plays “Bond”

Odense internationale filmfestival 2017

Feat. Nellie Ettison og Mark Linn

Bobo Moreno
Dawn Joseph

Tiptoe Big Band og Helene Blum & Harald Haugaard Band

Odeon, Odense, 2017