Pædagogiske projekter

Tidligere projekter ›

Her er et uddrag af vores tidligere og nuværende pædagogiske projekter

“En Kahoot koncert”

Pædagogisk samarbejde mellem Odense Jazz Orchestra og Anders Møller (Lydhör)

Efter i mange år at have spillet på diverse scener i Danmark, rendte Odense Jazz Orchestra (dengang TipToe BigBand) og Anders Møller ind i hinanden, gennem musikken. Interessen for et samarbejde blev hurtigt tændt hos begge parter. Da Anders Møller er en stor spiller på børnemusik-området herhjemme, så var det naturligvis denne genre man ønskede at etablere et samarbejde omkring. Ikke mindst fordi det er vigtigt at lave noget kvalificeret børnemusik. Det kulminerede med afholdelsen af to koncerter, i samarbejde med Odense Teater under ledelse af Torben Sminge for TipToe Bigband og Anders Møller for de medvirkende kor. Ud over musikerne deltog 150 fynske skolebørn i hver af koncerterne.

HVORFOR?

Det primære mål med koncerterne, er først og fremmest at give de deltagende kor og deres forældre/familie en fantastisk koncertoplevelse. Rammerne er til stede for det – ikke mindst på grund af Odense Teaters flotte teatersal, Tiptoe’s altid dygtige og veloplagte musikere, samt Anders og Mette Møllers vedkommende sangunivers i børnehøjde.

Selve arrangementet bliver afviklet under arbejdstitlen ”HVORFOR?”. Det spørgsmål er nok et af de mest anvendte i børnenes dagligdag – især, når de bliver stillet overfor krav og forventninger fra de voksne. Man taler i dag så meget om, hvor travl og stresset en hverdag de voksne har. Men kigger man børnenes hverdag lidt efter i sømmene, så er det ofte det sammen billede, man opdager her.

DEN RØDE TRÅD

Koncerterne er kædet sammen af en gennemgående snak, omkring de forskellige små hverdagsdilemmaer, som hver enkelt sang illustrerer. Børn og voksne vil helt sikkert se meget forskelligt på de daglige udfordringer, som de bliver stillet overfor.

For at tydeliggøre de holdnings-forskelle der måtte være, så er koncertgængerne på forhånd blevet opfordret til at downloade en Kahoot!-app på deres smartphone. Denne app gør at publikum vil kunne live-afstemme og skal tages i brug mellem hver sang. Her vil Anders Møller gennem en kort introduktion synliggøre de forskellige måder at anskue en given situation på.

Mobiltelefonen er valgt som værktøj, da det oftest er den de unge mennesker kommunikerer igennem i dag. Et særdeles relevant ”emne”, som bl.a. er noget af det, der vil blive talt om under koncerten.

De små Kahoot!-afstemninger undervejs, vil være små kærlige spark til forudfattede meninger. Og måske ender det hele med, at de voksne får en langt større forståelse for, hvorfor de unge mennesker agerer som de gør – og hvad der rent faktisk skal til, for at de vil kunne trives bedre i hverdagen ….

Samarbejdsaftale med SDMK

Odense Jazz Orchestra og Syddansk Musikkonservatorium lavede i 2019 en samarbejdsaftale.

Formålet med SDMK’s praksisnære partnerskab med Odense Jazz Orchestra er at sikre de studerende de bedste forudsætninger for at kunne begå sig fagligt og professionelt på det rytmiske arbejdsmarked samt gennem aktiviteter i studietiden at facilitere, at de studerende får personlige kontakter og netværk på den professionelle jazz­scene.

På videon ser du først prøve på samarbejdet, som løb af stablet i efteråret 2020.

Du kan læse hele partnerskabsaftalen HER

“Lav noget Larm”

I 2016 og i 2018 var titlen på vores pædogiske projekt med skolebøn “Lav Noget Larm”

Projektet var et samarbejde med Jacob Høgsbro, Odense Teater og Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense.

“TipToe om TipToe”

En historiefortælling om Tiptoe Big Band, projkterne og arbejdsgangen i et professionelt Big Band.

Solist: Louise Støjberg