Odense Jazz Orchestra

 

Odense Jazz Orchestra er Fyns professionelle bigband og er hjemmehørende i Odense.

Bandet har eksisteret siden 1994, hed tidligere TipToe BigBand, er en aktiv del af den danske, professionelle bigbandscene og tæller nogle af de bedste musikere, komponister og arrangører i Danmark.

Odense Jazz Orchestras vision er at udfordre bigband-formatet ved konstant at søge kunstneriske udfordringer i forskellige musikalske udtryk samt at forny den store orkesterlyd gennem kreative musikalske samarbejder, som rækker ud over bigband-traditionen. Således har bandet både udgivet elektronisk baseret musik og musik for klassisk slagtøj, spillet koncerter med Odense symfoniorkester, klassisk kor og en lang række solister fra forskellige musikalske miljøer.

Foruden en lang række koncerter involverer Odense Jazz Orchestra også det musikalske vækstlag på og omkring Fyn gennem forskellige pædagogiske projekter.

Musikernes, den musikalske leder, Torben Sminges og vores faste række af musikalske arrangørers dedikation har været den røde tråd i alle projekter, som alle sammen medvirker til et nærværende, personligt og udadvendt udtryk.

Orkestret har således spillet sammen med navne som Stacey Kent, Richard Bona, Lars Jansson, Anders Blichfeldt, Erann DD, Odense Symfoniorkester, Dick Oatts, Marie Bergman, Tobias Trier, Steffen Brandt, Lars Møller, Harald Haugaard og Helle Hansen. Desuden har de lavet projekter i samarbejde med blandt andet Odense Internationale filmfestival (OFF) og Jam Days.

Tiptoe Bigband feat. Lucy Woodward

Facts omkring Odense Jazz Orchestra:

Odense Jazz Orchestra (tidligere TipToe BigBand) har eksisteret siden 1994 og blev etableret af Odenses musikalske ildsjæl, Poul Falck og er i dag en selvejende institution.

Gennem levetiden har bandet udgivet 8 albums og en dvd. I jubilæumsåret 2019 er en hel række videoudgivelser blevet til, som gerne skulle ende med at være bandets 8.udgivelse

Odense Jazz Orchestra er støttet af Odense Kommune og Statens Kunstråd, samt sponsoreret af Orifarm A/S

Musikere ›

Mød vores fantastiske musikere.

Chefdirigent ›

Mød Torben Sminge, vores dedikerede musikalske leder.

Presse ›

Download pressefoto mm.