Koncerter

 

Tidligere projekter ›

Pædagogiske projekter ›

Tidligere projekter ›

Pædagogiske projekter ›

Loren Stillman (US) & Odense Jazz Orchestra

I sommeren 2024 genoptager og udbygger Odense Jazz Orchestra kontakten og samarbejdet med den amerikanske saxofonist og komponist Loren Stillman.

Loren Stillman gæstede sidst Odense Jazz Orchestra ved Odense Jazz Festival i 2022, ved et brag af en koncert på Jazzhus Dexter. Siden da har det været et stort gensidigt ønske at mødes igen – og det lykkes nu i 2024. 

Loren skriver denne gang helt ny musik specifikt til Odense Jazz Orchestra i samarbejde med en af orkestrets faste arrangører, Kasper Tagel. Det bliver moderne ny musik for bigband anno 2024, det bliver sange fra det kolde Montana mod Rocky Mountains, der møder et af de bedste og mest nyskabende nordeuropæiske bigbands.

Musikken af den Brooklyn-baserede saxofonist og komponist, Loren Stillman, er blevet hyldet i anmeldelser fra store medier som The New York Times, Downbeat Magazine, Jazziz, Jazz Times og National Public Radio. Det har markeret ham som en innovativ stemme i moderne jazz, og han har turneret, indspillet og undervist i både Amerika, Europa og Japan.

Ved siden af en imponerende liste af optrædener, indspilninger og masterclasses med sine egne ensembler har han blandt andet også spillet og indspillet med navne som The Charlie Haden Liberation Music Orchestra, Paul Motian Trio 2000+2, Carla Bley, John Abercrombie og Michael Formanek: Ensemble Kolassus.

Om Loren Stillman skriver NY Times:

“The alto saxophonist Loren Stillman communicates great intensity but not a lot of drama. He’s an intuitive self regulating improvisor, averse to any flourish that calls attention to itself. What you hear in his playing is the real time synthesis of information, chiefly melodic and harmonic, and the rigorous subtlety of his response. He pairs uncannily mature instincts with the open-minded spark of youth.”

Koncerten er støttet af Odense Kommune, Statens Kunstfond og Orifarm A/S

15/7

kl. 20.00

Viktoria Teatret

Sorø Jazz Festival

17/7

kl. 15.00

Musikhuset Aarhus

Aarhus Jazz Festival

Makiko Hirabayashi & Odense Jazz Orchestra

Odense Jazz festival 2024, samt kåring af “Årets Fynske Jazzmusiker” og “Årets Fynske Jazz Taltent”.

Sammen med Makiko Hirabayashi vil Odense Jazz Orchestra udfolde deres kreative energi og vil redefinere grænserne for fælles, musikalsk udtryk.

Samarbejdet repræsenterer mere end blot en koncert. Det udstråler ånden af kreativt kammeratskab og kunstnerisk udforskning og lover en aften med jazzinnovation, kulturel fusion og musikalsk fortælling. En harmonisk fusion af musikalsk kreativitet.

Makiko Hirabayashi: En visionær pianist og komponist med en global horisont
Makiko Hirabayashi, japansk/dansk pianist og komponist, har fanget jazz-entusiasters hjerter verden over, siden hun etablerede sig på den internationale scene. Bosiddende i København siden 1990 har hendes musikalske rejse været præget af kritikerros og kunstnerisk udvikling.

 Hendes trioalbum fra 2006, med Marilyn Mazur og Klavs Hovman, markerede begyndelsen på en særegen musikalsk stemme. I de efterfølgende år høstede hendes kvartetprojekt “Weavers” (2021) den prestigefyldte Danish Music Award for Jazz Album of the Year. Dette banebrydende ensemble, bestående af Fredrik Lundin, Thommy Andersson og Bjørn Heebøll, begiver sig ud i ukendte soniske territorier og balancerer mellem raffineret lyrisme og eksperimenterende lydlandskaber.

Koncerten er støttet af Odense Kommune, Augustinus Fonden, Statens Kunstfond og Orifarm A/S

4/8

kl. 15.00

Musikhuset Dexter

Odense Jazz Festival

RAY

Odense Jazz Orchestra og Patrick Dorgan hylder Ray Charles’ tidløse musik

Kom og vær med til denne uforglemmelige musikalske oplevelse, når Odense Jazz Orchestra og Patrick Dorgan hylder den uforlignelige Ray Charles.

Gør jer klar til en aften fyldt med ikoniske og sjælfulde melodier fra den legendariske sanger og pianist Ray Charles, når Odense Jazz Orchestra går på scenen med soul- og R&B-sanger Patrick Dorgan for at skabe en ekstraordinær musikalsk hyldest.

Ray Charles, et ikon inden for jazz, blues og soulmusik, efterlod et uudsletteligt aftryk på musikindustrien med sin uforlignelige stemme og enestående pianospil. Som en hyldest til denne indflydelsesrige mester er Odense Jazz Orchestra, klar til at hylde Charles’ musikalske arv i en spektakulær aften, sammen med Patrick Dorgen.

Patrick Dorgan, hyldet for sine sjælfulde vokal og scenetilstedeværelse, har fascineret et bredt publikum siden udgivelsen af hans debutsingle, “On the Way Down.” Efter den overvældende succes med singlen, der strøg til toppen af iTunes’ hitliste og nød omfattende radiospil i over 15 uger, er Dorgans talent blevet fejret på tværs af Danmarks musikscene.

Med hits som “On the Way Down” og “Marilyn,” begge med på hans debutalbum ‘Painkillers’, udgivet i januar 2016, fortsætter Patrick Dorgan med at forføre sine lyttere med sin vokale styrke og musikalske kompositioner.

Samtidig med Odense Jazz Orchestra og Patrick Dorgan vil der være optræden af tre korpiger kendt som “The Curlettes”, som vil tilføje en ekstra dimension til aftenens oplevelse.

Odense Jazz Orchestras samarbejde med Patrick Dorgan lover en aften med musikalsk overskud, hvor man hylder Ray Charles’ tidløse repertoire og forener alle kvaliteter i jazz, blues og soul.

24/9

kl. 20.00

Kulturforeningen Spilledåsen

Store Heddinge

25/9

kl. 20.00

Musikhuset Posten

Odense

26/9

kl. 20.00

MantziusLive

Birkerød

27/9

kl. 20.00

Musikteatret

Holstebro

28/9

kl. 20.00

Svendborg Teater

Borgerforeningen, Svendborg

JAZZmin

Odense Jazz Orchestra og skolebørn optræder med JAZZmin

Musik gør glad. Ikke mindst når man skaber og oplever musik sammen med andre. Den mulighed får en række skoleklasser, når vi inviterer til kæmpe kor-koncert.

Her hører vi historien om pigen Yasmin, der skal vælge, om hun vil med sin mor på yoga-retreat eller med far og hans bigband på tour. Hun vælger selvfølgelig det sidste.

På Yasmins ferieskoleskema står der derfor både jazz, rock og rul samt bozzanova med mere, der leveres af det kæmpestore Odense Jazz Orchestra og et kæmpe børnekor under ledelse af Anders Møller.

Sammen tager de os alle med på en musikalsk tur rundt i jazzlandskabet og lærer os en masse om vilde instrumenter og glæden ved at skabe musik. Kom og giv dig selv og børnene en uforglemmelig oplevelse i musikkens tegn.

Koncerterne er støtte af Odense Kommune, Augustinus Fonden, Albani Fonden, Statens Kunstfond og Orifarm A/S

7/10

kl. 17.00

Musikhuset Posten

Odense

8/10

kl. 17.00

Godset

Kolding

Odense Jazz Summit

Odense Jazz Orchestra feat. Nikki Iles (UK) og Kathrine Windfeld (DK)

Odense Jazz Summit: En fusion af jazzens rollemodeler og kreativt samspil

Igen i år kan vi byde velkommen til Odense Jazz Summit  – et banebrydende samarbejde mellem Odense Jazz Orchestra, Syddansk Musikkonservatorium, Odeon og Musikhuset Posten. Sammen vil de involverede parter fremvise essensen af kontemporær jazz ved at samle ekstraordinære verdenssolister til en uforglemmelig musikalsk oplevelse.

I år kan vi præsentere 2 komponister og orkesterledere i særklasse, når Nikki Iles og Kathrine Windfeldt er solister med Odense Jazz Orchestra.

Nikki Iles
Den prisvindende jazzpianist og komponist Nikki Iles var et grundlæggermedlem af det innovative Creative Jazz Orchestra, hvor hun blandt andet arbejdede sammen med Mike Gibbs, Vince Mendoza, Kenny Wheeler og Anthony Braxton. Hun har desuden haft en travl freelance karriere med Art Farmer, Julian Arguelles, Claire Martin og Christine Jenson og også lavet studieindspilninger med Kenny Wheeler, Norma Winstone, Tina May, Rufus Reid, Stan Sulzmann og Dave Holland.

Kathrine Windfeld
Kathrine Windfeld har hurtigt etableret sig som en af Skandinaviens førende nye jazzkomponister og arrangører. Hun har stået i spidsen for sit bigband og sekstet i mere end 10 år og har turneret med sin musik i mere end 18 lande. Blandt andet var hun i 2022 på to turnéer i Brasilien, hvor hun opførte sin musik med et brasiliansk orkester i udsolgte koncertsale i Sao Paulo og Savassi.

2/11

kl. 19.30

Odeon, Odense

Konservatoriets Koncertsal