Koncerter

 

Tidligere projekter ›

Pædagogiske projekter ›

Tidligere projekter ›

Pædagogiske projekter ›

Kahoot-koncerter i Region Syddanmark

Nyborg, Billund, Fåborg/Midtfyn, Vejle, Svendborg og Kolding Kommune

Odense Jazz Orchestra har fået muligheden for at spille flere Kahoot-koncerter 

Selve arrangementet bliver afviklet under arbejdstitlen ”HVORFOR?”. Det spørgsmål er nok et af de mest anvendte i børnenes dagligdag – især, når de bliver stillet over for krav og forventninger fra de voksne. Man taler i dag så meget om, hvor travl og stresset en hverdag, de voksne har. Men kigger man børnenes hverdag lidt efter i sømmene, så er det ofte det samme billede, man opdager her.

Det primære mål med koncerterne er først og fremmest at give børnene og deres familie en fantastisk koncertoplevelse. En oplevelse, der skal udvikle børnenes musikforståelse og samtidig ruste dem til rollen som fremtidens musikbrugere og -skabere. Dette skal ske gennem Odense Jazz Orchestras professionelle, dygtige og veloplagte musikere og med Anders og Mette Møllers vedkommende sangunivers i børnehøjde.

Koncertrækken er støttet af Augustinus Fonden, Spar Nord Fonden, Ole Kirks Fond og SEAF almennyttige Fond

3/10

kl. 16.00+18.00

Bastionen

Nyborg

4/10

kl. 17.00

Billund Idrætscenter

Billund

5/10

kl. 16.00

Carl Nielsen Skolen

Årslev

9/10

kl. 16.00+18.00

Vejle Musikteater

Vejle

10/10

kl. 16.00

Svendborg Gymnasium

Svendborg

12/10

kl. 16.00+18.00

Godset

Kolding

Nordic Composer Contest

Nordiske jazzentusiaster kan se frem til en ekstraordinær oplevelse, når en helt ny nordisk komponistkonkurrence for unge jazzkomponister under 30 år afholdes i Odense den 3. november.

Denne unikke konkurrence, der er organiseret i samarbejde med Odense Jazz Orchestra (DK), Bohuslän Big Band (SE), Det Nye Norske Storband (NO), Espoo Big Band (FI) og Syddansk Musikkonservatorium, skal vise det utrolige talent og kreativitet, der findes hos den næste generation af jazzkomponister i Norden.

Nordic Composer Contest har til formål at give en platform til nye jazzkomponister, så de har mulighed for at præsentere deres originale kompositioner og arrangementer for en bredere offentlighed. Med støtte fra anerkendte jazzorkestre fra Odense, Gøteborg, Oslo og Espoo fungerer denne konkurrence som et springbræt for unge kunstnere til at etablere sig i det pulserende jazzmiljø i og på tværs af de nordiske lande.

Koncerten er støttet af Augustinus Fonden, William Demant Fonden og JazzDanmark

KONCERTEN ER GRATIS

 

3/11

kl. 20.00

Koncervatoriets Koncertsal

Odeon, Odense

6 STÆRKE

Sammen med Mulernes Legatskoles kor og Lydhör opfører vi 6 sange der tager udgangspunkt i nogle af de tunge problemstillinger, som børn og unge kæmper med i dag.

6 sange der blandt andet kan bruges som løftestang til en snak omkring de svære problematikker ude i skoleklasserne – og hvor ellers de unge nu færdes.

Det er så vigtigt at få de her ting frem i lyset, og at de unge mennesker får en følelse af, at der er nogen, der forstår dem, og at de ikke står helt alene i verden med deres problemer. Og derudover skulle venner og klassekammerater også gerne få øjnene op for, hvor vigtigt det er at holde øje med hinanden i hverdagen og hjælpe, hvor man nu kan. For det er aldrig farligt at spørge – men det kan være farligt at lade være!

Musik har den evne – som intet andet – at den kan nå ind at røre os der, hvor vi ikke selv kan nå ind med ord og samtale. Det er dermed også vores ønske, at sangene kan være en katalysator til at få tabubelagte emner frem i lyset.

 

15/11

kl. 17.00

Musikhuset Posten

Odense

Odense Jazz Summit

Feat. Ingrid Jensen (CAN/US) og Makiko Hirabayashi (DK/JP)

Det er med stor spænding, at vi kan annoncere den første Odense Jazz Summit  – et banebrydende samarbejde mellem Odense Jazz Orchestra, Odeon Odense og Syddansk Musikkonservatorium. Sammen vil de involverede parter fremvise essensen af kontemporær jazz ved at samle ekstraordinære verdenssolister til en uforglemmelig musikalsk oplevelse.

Koncerten finder sted den 25. november 2023 kl. 20.00 i konservatoriets koncertsal i Odeon, hvor Odense Jazz Summit vil præsentere to stjerner inden for moderne jazz; trompetisten Ingrid Jensen (US) og pianisten Makiko Hirabayashi (DK/JP). De to enestående kunstnere vil udfolde deres kreative energi på en aften, der lover at redefinere grænserne for musikalsk udtryk.

Koncerten er støttet af Augustinus Fonden og Gangstedfonden

 

25/11

kl. 20.00

Koncervatoriets Koncertsal

Odeon, Odense