Koncerter

 

Tidligere projekter ›

Pædagogiske projekter ›

Tidligere projekter ›

Pædagogiske projekter ›

Jeppe Gram & Odense Jazz Orchestra

”Ghost of a City”

Musik af Jeppe Gram – skrevet og arrangeret til Odense Jazz Orchestra.

Sommeren 2023 spiller Jeppe Gram sammen med Odense Jazz Orchestra tre koncerter i henholdsvis Svendborg, København og Odense i forbindelse med disse byers respektive jazzfestivaler.

Jeppe har er gennem det seneste halve års tid skrevet sig ind i lyden af det store orkester. I den forbindelse har han også overværet to koncerter med Odense Jazz Orchestra, for at få et billede af hvem orkesteret er. Ved disse to koncerter oplevede han et velspillende orkester, der med sin egen identitet i behold viste stor fleksibilitet og dedikation i måden hvorpå de gik ind i de to komponister, Loren Stillman og Fredrik Lundins respektive musikalske universer.

”Jeg oplevede et dybt professionelt orkester, der med stor empati udstråler at de også er sat i verden for at arbejde med materiale som adskiller sig fra den gængse big band musik. At de elsker at udforske nyt territorie, som bevæger sig på kanten af hvad man vil kalde egentlig big band musik”.

Dette gav modet til at gå til opgaven, uden at skulle slå knuder på sig selv. Jeppe kunne i den skabende fase lade musikken strømme frit og lade den udfoldes præcis så sårbar enkel, banal, eller for den sags skyld knudret og kompleks, som den optræder i det indre.

Koncerterne er støttet af Odense Kommune, Augustinus Fonden, Statens Kunstfond og Orifarm A/S

12/3

kl. 20.00

Tobaksgaarden

Assens

13/3

kl. 20.00

Musikhuset Posten

Odense

Next generation of jazz composers

Odense Jazz Orchestra spiller musik af fremtidens komponister

Der er sød musik i luften, når Odense Jazz Orchestra går på scenen med helt nyt musik. Der er også vild musik, spændende musik, betagende musik, medrivende musik, mærkelig musik og udfordrende musik. Faktisk flyver det gennem luften med alt muligt fantastisk musik, når det altid nysgerrige, velspillende og veloplagte orkester spiller nyskrevne værker af studerende fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense og Esbjerg.

Det kunstneriske samarbejde med Odense Jazz Orchestra er, for de studerende, en enestående mulighed for både at skrive musik til et bigband og få det spillet af et orkester af denne kaliber. Det er ganske enkelt noget helt særligt for en ung talentfuld komponist, at opleve sin egen helt nye musik spillet af et band med 18 musikere fra øverste musikalske hylde, der ledes gennem musikken af en forrygende dirigent. Samarbejdet mellem Odense Jazz Orchestra og Syddansk Musikkonservatorium har efterhånden nogle år på bagen. Hvert år ser vi frem til at gentage projektet med nye talenter, der som altid giver en festlig og uforglemmelig aften med ny musik.

Erfarne musikere som os i Odense Jazz Orchestra glæder os over at kunne spille helt ny musik af fremtidens komponister, men som regionens store bigband føler vi os også forpligtede til at være med til at sikre, at vi uddanner så dygtige musikere og komponister som muligt, siger orkesterchef Hans Chr. Erbs

Der venter med garanti publikum en aften med masser af ny, spændende og varieret musik, skrevet af en flok inspirerede og ambitiøse komponisttalenter, og spillet af et bigband, der altid søger nye kunstneriske udfordringer i forskellige musikalske udtryk og kreative samarbejder. 

Koncerterne er støttet af Odense Kommune, Augustinus Fonden, Statens Kunstfond og Orifarm A/S

 

19/3

kl. 20.00

Koncervatoriets Koncertsal

Odeon, Odense

20/3

kl. 20.00

Koncervatoriets Koncertsal

SDMK, Esbjerg

Emiliano Sampaio

Emiliano Sampaio, en velrenommeret guitarist, trombonist, dirigent, arrangør og komponist, vil denne aften præsentere et repertoire med udvalgte numre fra hans seneste to big band-albums samt præsentere helt nye kompositioner.

Født i São Paulo i 1984 påbegyndte Emiliano sin musikalske rejse på University of Campinas, før han i 2012 flyttede til Graz, Østrig, for at studere jazzkomposition. I 2021 afsluttede han sin doktorafhandling i kunstnerisk forskning med titlen “Omstrukturering af hierarki inden for og mellem jazz- og klassiske orkestre” med hæder.

Som leder af et ensemble har Emiliano udgivet elleve album, der fremhæver hans trio, nonet og hans eget big band. Hans musik er blevet præsenteret på prominente jazzsteder og festivaler i Brasilien, Australien og Europa. Gennem hans roller som dirigent, arrangør og komponist har han samarbejdet med anerkendte ensembler som Metropole Orkest (Holland), HR Frankfurt Radio Big Band, Aalborg Symphony Orchestra (Danmark), CCJO (Køln) og mange andre.

Emilianos talent for komposition har indbragt ham adskillige priser, herunder Staatsstipendium für Komposition 2023, Award of Excellence 2022 og den prestigefyldte 1. pris ved Karel Krautgartner Composition Contest (Prag, 2021). Hans priser strækker sig også til flere “Downbeat Student Awards” i forskellige kategorier og bekræfter hans position som en meget anerkendt figur inden for nutidens jazzscene.

Den kommende koncert vil finde sted på Muskhuset Dexter i Odense 27. april. Publikum kan forvente en aften med enestående musikalitet, når Emiliano Sampaio i samarbejde med Odense Jazz Orchestra præsenterer en unik blanding af Emiliano Sampaios bagkatalog og helt nye kompositioner, skrevet til lejligheden.

 

27/4

kl. 20.00

Musikhuset Dexter

Odense

ODENSE JAZZ
ORCHESTRA & OS

Feat Lars Jansson (SE)

Ovenpå en fuldstændig forrygende og udsolgt koncert i september 2022 er vi klar til endnu en gang at slå Odense Symfoniorkester og Odense Jazz Orchestra sammen til ét stort megaorketer!

Sidst gik turen til USA; denne gang skal vi på musikalsk sightseeing i Skandinavien. Griegs musik til skuespillet Peer Gynt byder bl.a. på Morgenstemning og I Dovregubbens Hall, som hører til blandt de mest berømte stykker klassisk musik overhovedet, og denne aften får man både mulighed for at høre dem i den klassiske version og i en lækker jazzet udgave arrangeret af Duke Ellington.

Derudover kan publikum få et glædeligt genhør med John Kristensen fantastisk, drømmende koncert for bigband og symfoniorkester, som blev uropført ved vores sidste koncert, og så er der også en helt ny klaverkoncert at glæde sig til med den svenske jazzpianist Lars Jansson som komponist og solist..

Koncerten er støttet af Odense Kommune, Augustinus Fonden, Statens Kunstfond og Orifarm A/S

 

17/5

kl. 19.30

Carl Nielsen Salen

Odense Koncerthus

Loren Stillman (US) & Odense Jazz Orchestra

I sommeren 2024 genoptager og udbygger Odense Jazz Orchestra kontakten og samarbejdet med den amerikanske saxofonist og komponist Loren Stillman.

Loren Stillman gæstede sidst Odense Jazz Orchestra ved Odense Jazz Festival i 2022, ved et brag af en koncert på Jazzhus Dexter. Siden da har det været et stort gensidigt ønske at mødes igen – og det lykkes nu i 2024. 

Loren skriver denne gang helt ny musik specifikt til Odense Jazz Orchestra i samarbejde med en af orkestrets faste arrangører, Kasper Tagel. Det bliver moderne ny musik for bigband anno 2024, det bliver sange fra det kolde Montana mod Rocky Mountains, der møder et af de bedste og mest nyskabende nordeuropæiske bigbands.

Udover en koncerter i sommeren 2024 fortsætter samarbejdet og munder ud i en pladeindspilning.

Musikken af den Brooklyn-baserede saxofonist og komponist, Loren Stillman, er blevet hyldet i anmeldelser fra store medier som The New York Times, Downbeat Magazine, Jazziz, Jazz Times og National Public Radio. Det har markeret ham som en innovativ stemme i moderne jazz, og han har turneret, indspillet og undervist i både Amerika, Europa og Japan.

Ved siden af en imponerende liste af optrædener, indspilninger og masterclasses med sine egne ensembler har han blandt andet også spillet og indspillet med navne som The Charlie Haden Liberation Music Orchestra, Paul Motian Trio 2000+2, Carla Bley, John Abercrombie og Michael Formanek: Ensemble Kolassus.

Om Loren Stillman skriver NY Times:

“The alto saxophonist Loren Stillman communicates great intensity but not a lot of drama. He’s an intuitive self regulating improvisor, averse to any flourish that calls attention to itself. What you hear in his playing is the real time synthesis of information, chiefly melodic and harmonic, and the rigorous subtlety of his response. He pairs uncannily mature instincts with the open-minded spark of youth.”

Koncerten er støttet af Odense Kommune, Augustinus Fonden, Statens Kunstfond og Orifarm A/S

15/7

kl. TBA

Viktoria Teatret

Sorø Jazz Festival

17/7

kl. 15.00

Musikhuset Aarhus

Aarhus Jazz Festival

4/8

kl. 15.00

Musikhuset Dexter

Odense Jazz Festival

RAY

Odense Jazz Orchestra og Patrick Dorgan hylder Ray Charles’ tidløse musik

Kom og vær med til denne uforglemmelige musikalske oplevelse, når Odense Jazz Orchestra og Patrick Dorgan hylder den uforlignelige Ray Charles.

Gør jer klar til en aften fyldt med ikoniske og sjælfulde melodier fra den legendariske sanger og pianist Ray Charles, når Odense Jazz Orchestra går på scenen med soul- og R&B-sanger Patrick Dorgan for at skabe en ekstraordinær musikalsk hyldest.

Ray Charles, et ikon inden for jazz, blues og soulmusik, efterlod et uudsletteligt aftryk på musikindustrien med sin uforlignelige stemme og enestående pianospil. Som en hyldest til denne indflydelsesrige mester er Odense Jazz Orchestra, klar til at hylde Charles’ musikalske arv i en spektakulær aften, sammen med Patrick Dorgen.

Patrick Dorgan, hyldet for sine sjælfulde vokal og scenetilstedeværelse, har fascineret et bredt publikum siden udgivelsen af hans debutsingle, “On the Way Down.” Efter den overvældende succes med singlen, der strøg til toppen af iTunes’ hitliste og nød omfattende radiospil i over 15 uger, er Dorgans talent blevet fejret på tværs af Danmarks musikscene.

Med hits som “On the Way Down” og “Marilyn,” begge med på hans debutalbum ‘Painkillers’, udgivet i januar 2016, fortsætter Patrick Dorgan med at forføre sine lyttere med sin vokale styrke og musikalske kompositioner.

Samtidig med Odense Jazz Orchestra og Patrick Dorgan vil der være optræden af tre korpiger kendt som “The Curlettes”, som vil tilføje en ekstra dimension til aftenens oplevelse.

Odense Jazz Orchestras samarbejde med Patrick Dorgan lover en aften med musikalsk overskud, hvor man hylder Ray Charles’ tidløse repertoire og forener alle kvaliteter i jazz, blues og soul.

24/9

kl. 20.00

Kulturforeningen Spilledåsen

Store Heddinge

25/9

kl. 20.00

Musikhuset Posten

Odense

26/9

kl. 20.00

MantziusLive

Birkerød

27/9

kl. 20.00

Musikteatret

Holstebro

28/9

kl. 20.00

Svendborg Teater

Borgerforeningen, Svendborg

29/9

kl. 20.00

TBA