THE MUSIC FACTORY 2022

BILLETTER

 

4 unikke koncerter på 4 forskellige venues!

THE MUSIC FACTORY arrangeres af Odense Jazz Orchestra, Kulturmaskinen og Posten i samarbejde med Odeon og Odense Domkirke. Projektet er støttet af Odense Kommune, Statens Kunstfond, William Demant Fonden og Nordea Fonden.

Vi vil vise, hvad vi kan, når vi står sammen om at lave 4 meget forskellige koncerter i byrummet i Odense.

ALT er lavet fra bunden – I Odense!

Der vil på forskellige måder være fokus på nyskabende og unik musik, der flytter forståelser af bigbandets rolle, når et spritnyt værk præsenteres, når et legendarisk album genfortolkes med en kendt gæst, når et nyskrevet korværk fremføres med unge sangere, og når der inviteres til fordybelse og eftertænksomhed i kirkens rum.

THE FUTURE

En Kahoot-koncert for børn og “6 stærke” for gymnasieelever

Du har nu chancen for at få en fantastisk koncertoplevelse sammen med en masse skønne syngende børn, en masse syngende gymnasielever og et helt forrygende Odense Jazz Orchestra!

En Kahoot-koncert med skolebørn
Selve arrangementet bliver afviklet under arbejdstitlen ”HVORFOR?”

Det spørgsmål er nok et af de mest anvendte i børnenes dagligdag – især, når de bliver stillet over for krav og forventninger fra de voksne. Man taler i dag så meget om, hvor travl og stresset en hverdag, de voksne har. Men kigger man børnenes hverdag lidt efter i sømmene, så er det ofte det samme billede, man opdager her.

Koncertens sange vil blive kædet sammen af en gennemgående Kahoot!-afstemning, hvor publikum får mulighed for at deltage via deres mobiltelefon. På en underholdende og sjov måde vil det således blive gjort helt tydeligt, hvor forskelligt børn og voksne egentlig ser på dagligdagens små udfordringer.

”6 STÆRKE” – sange, der skal bane vejen
Et bidrag, der skal være med til at bryde med nogle af de mange tabuer, som findes – og med et håb om, at vi sammen vil kunne gøre en forskel.

Hjemme hos familien Møller har de opdraget 3 børn og dermed set alt fra folkeskolestart til studenterfester. I denne periode stiftede de bekendtskab med en hel del tunge emner relateret til børnenes hverdag med skole, kammerater og fritidsliv. Ting, som aldrig rigtigt er kommet frem i dagens lys, fordi det bare ikke var noget, man talte om. Desværre er mange emner stadig så tabubelagte, at de i ordets bedste forstand slet ikke bliver nævnt. Men vi ved samtidig godt, at hvis der er noget, der hjælper, så er det at bryde tavsheden og få talt ud om sine tanker og følelser.

Det er der kommet 6 sange ud af, som Odense Jazz Orchestra arrangerer for Bigband og gymnasiekor.

Tekst og musik: Anders og Mette Møller
Arrangør: John Kristensen

 

26/10

kl. 18.00

Odeon

Odense

Køb billet HER

THE NEW RECORD

Fredrik Lundin & Odense Jazz Orchestra – ALBUM RELEASE KONCERT!

It Takes All Kinds (to make a world)” – et samarbejde mellem Odense Jazz Orchestra og saxofonisten, komponisten og arrangøren Fredrik Lundin er et pluralistisk projekt.

I titelnummeret til det nyindspillede album – en hyldest til diversitet, biologisk såvel som human – bliver elskovssangen fra den sidste overlevende hawaiianske Kauaʻi ʻōʻō-fugl til storladent desperat musik for hele orkestret og dets solister.

Som kontrast inviterer orkestrets basklarinetist os i “Walk With Me, My Friend” på en lang, kontemplativ vandretur gennem et (for det meste) fredfyldt sensommerlandskab af rislende åløb, fuglefløjt, insektsummen og vind i græs og blade.

Der er også musik til imaginære sort/hvide polske film fra 60’erne og til Mervyn Peaks´ forunderligt dystre romantrilogi, Gormenghast. Der er et hiphop-influeret klima-call to arms og en køn og behagelig koral, der vender vrangen ud på sig selv og viser sit sande, mørkt farvede indre. Der er sære instrumenter, man meget sjældent møder i bigband-sammenhæng som kontrabasklarinet, trækharmonika, flugabone og dobro, el-saxofon og synthesizers.

Dette er meget langt fra traditionel bigband-musik. Det er et bud på en ny og anderledes musik for stort orkester, hvor man kan risikere at møde det ukendte i det kendtes forklædning.

Komponist, arrangør og solist: Fredrik Lundin

 

9/11

kl. 20.00

Musikhuset Posten

Odense

Køb billet HER

THE OLD RECORD

Odense Jazz Orchestra og Kira Skov fortolker det legendariske album “Pet Sounds”

Pet Sounds er et The Beach Boys-album fra 1966. Albummet bliver ofte set som bandmedlem Brian Wilsons mesterstykke; især pga. de mange musikalske nyskabelser, som sangene bød på, og som skulle blive inspiration for blandt andet The Beatles og deres berømte album Sgt. Peppers’s Lonely Hearts Club Band fra 1967.

Odense Jazz Orchestra vil gerne hylde Pet Sounds ved at spille albummet fra ende til anden. Men det bliver ikke helt i den indpakning, som vi kender det.

Bandet har gennem en årrække bevidst arbejdet hen imod at opnå “kunstnerisk knowhow” ved at give kompositions- og arrangementsopgaver til musikerne i orkestret.

Derfor har de faste arrangører i orkesteret også ved denne lejlighed fået frit lejde til at vise deres kompetencer, når vi vender Beach Boys legendariske album ”Pet Sounds” på hovedet og giver vores bud på, hvordan det kunne lyde i dag – skrevet og arrangeret for bigband.

Til at fortolke melodier har vi valgt Kira Skov. Det har vi, fordi vi mener, hun præcis har den profil og personlighed, der yder albummet retfærdighed.

Solist: Kira Skov
Arrangører: Kasper Tagel og Ole Visby

23/11

kl. 20.00

Magasinet

Odense

Køb Billet HER

THE SPIRIT

“HOPE”

Odense Jazz Orchestra giver sit bud på et juleoratorium for bigband

Dagens verdensbillede er fyldt med afmagt, aggression og krig. Julens budskab rummer alt det modsatte, og gennem musik vil vi forsøge at beskrive den følelsesmæssige rejse fra den øjeblikkelige verdenssituation hen imod juleoratoriets titel “HOPE”.

Musikken er et nyskrevet værk komponeret og arrangeret af Torben Sminge og John Kristensen og vil blive opført i Sankt Knuds Kirke – Odense Domkirke. Fælles for dem begge er, at de er beskæftiget professionelt i både den klassiske og rytmiske verden. Med afsæt i vores grundsalmers stemning og tonesprog vil de med deres nye Juleoratorium undersøge det musikalske grænsefelt, som skabes af et kirkerum, et bigband og domkirkens orgler.

Værket er et kontinuerligt forløb, hvor der tages udgangspunkt i både klassisk og rytmisk tradition. Foruden at bruge det instrumentarium, som Odense Jazz Orchestra besidder, vil der også blive inddraget en klassisk sanger og Odense Domkirkes orgler. Alt sammen skal de forholde sig til kirkerummets udtryk og efterklang.

Solist: Kiki Brandt
Komposition og arrangment: Torben Sminge og John Kristensen

7/12

kl. 20.00

Odense Domkirke

Odense

Køb billet HER